Forårets fire første sommerfugle

Nældens takvinge flyver nu på solvarme dage

Vi har haft en usædvanlig mild vinter, og et forår, der på mange måder er en måned forud for kalenderen. Det er dejligt, fordi man kan nyde at være ude i det gode forårsvejr. Og så er det noget der sætter liv i forårets insekter. I dag skal det handle om forårets sommerfugle.

På lune forårsdage, er det allerede nu muligt at støde på de første sommerfugle. Det er ofte de af vores sommerfugle, der overvintrer her til lands, som vi møder først på året, f.eks. Citronsommerfugl, som gæster de tidlige forårsblomster. Snart efter vil man kunne se Nældens takvinge. Dagpåfugløje og Det hvide C slikke sol på solvarme sten eller i læfyldte solhjørner.

Der er ikke så meget tilgængelig føde, når man er en sommerfugl, der lever af nektar. Gode foderplanter at lede efter, hvis man gerne vil opleve forårets første sommerfugle er pil, mælkebøtter, og blomstrende frugtræer som mirabelle, tjørn, slåen osv.

Hvis man vil sørge for at der foder for denne generation af larver af de fire første forårssommerfugle, så er brændenælder i høj kurs hos larverne af Dagpåfugleøje, Nældens takvinge og Det hvide c, mens Citronsommerfuglens larver foretrækker Vrietorn og Tørst.

Kan du spotte forårets fire første sommerfugle?

Citronsommerfugl
Nældens takvinge
Dagpåfugleøje
Det hvide C